• mariawaxin

Skördetider med volontärer

Uppdaterat: 2 okt.

Bland det roligaste och mest tillfredställande som finns är att skörda. Färgerna, dofterna, formerna och smakerna på alla grönsaker och frukter, som är så vackra och goda. Att göra detta tillsammans med entusiastiska ungdomar, som vill lära sig, är också en stor glädje. Till vår hjälp den här säsongen har vi haft, och har, Delia från Frankrike (bild nr 2), som var vår sommarvolontär förra året, och Maria från Tyskland (Bild nr 3, 4, 6 och 9).

Här är ett litet urval av bilder från vårt skördande.

Bild 1: Från maj till oktober har vi dagligen skördat jordgubbar och smultron lagom till oss två!

Bild nr 2: Delia repar torkad mynta från förstaskörden och lägger i glasburkar. Jättegott te!

Bild nr 3: Maria plockar äpplen i äppellunden.

Bild nr 4: Maria och jag har plockat chili och paprika.

Bild nr 5: Över 10 kg björnbär blev det.

Bild nr 6: I orangeriet växer fortfarande fikon, vindruvor, vattenmelon, paprika, chilis och, sallad och grönkål.

Bild nr 7: Smultron på terassen och runt dammen.

Bild nr 8: Kålrabbi, morötter och rädisor från de höga lådorna i odlingen.

Bild nr 9: Maria packar äppellådor, som ska till musteriet.

Bild nr 10: Mynta

Bild nr 11: 120 l äppelmust har det blivit så här långt. Det blir nog ett lass till från de sena träden. Och massor med päron.

Bild nr 12: Och så alla tomater från de 200 tomatplantorna!


Kvar i jorden finns rabarber, alla örter, ännu mer mynta, aubergine, stjälkselleri och rotselleri, potatis, kål: spets, savoy och bryssel, spenat, gurka, mangold och betor.

Tur att det är milt ett par veckor till!

19 visningar
sidhuvud_gra4070_edited.jpg
Black on Transparent.png