top of page
  • Skribentens bildmariawaxin

Svadi, Hero och Perlito

Uppdaterat: 15 juni 2022


🎚💔20220519,

12 gradig hovbensrotation p g a fång

Svadi från Snickaregårn, 2006, islänning som vi köpte senvåren 2020 framförallt som sällskap till Perlito, för att vi inte trodde att vi skulle kunna behålla Hero. I andra hand som en snäll och lättriden familjehäst, som Rikard och barnbarn skulle kunna lära sig att rida på. Han är jättetrevlig, men tuffare än vi trodde. Han har klättrat i rang och är numera på plats 1 i flocken.


 

Historico FL (Fama Lusitanos), 2012, korsning lusitano/kallblodstravare, som jag köpte i början av 2013 när han precis var avvand vid 6 månaders ålder. Han skulle bli min avlidne mans häst, när han skulle jobba mindre och börja rida. Då han varit skadad i 3 år utvecklade han fång efter vår flytt och han hängde mycket löst ett tag. Jag trodde inte att han skulle klara sig. Jag ska berätta mer om hela den resan i ett senare inlägg. Han är låg i rang och den allra ljuvligaste varelse, men nu när jag rider in honom på nytt är han lite bortskämd och har en räv bakom varje öra. Han har förkärlek för Rikard och följer honom som en hund. 

Perlito, 2009, lusitano med okänd härstamning. Min, kanske, sista nr 1 häst blev min största utmaning. Jag har haft en PRE-hingst och en PRE-korsning tidigare, men Perlito har mest karaktär av dem alla. Jag får skylla mig själv när jag köpte en hingst med tjurfäktningsblod på postorder. Han är smart och lär sig blixtsnabbt. Han är också bufflig, har starka reaktioner och åsikter, men går alltid att diskutera med och övertala. Samtidigt bär han bussigt runt på både nybörjare och barn. Det finns något moderligt över honom. Han är rolig eftersom han är så uttrycksfull. Han skulle passa utmärkt som boskapshäst eller få uppgifter att lösa där han får använda hjärnan. Intrinzen träningen har frigjort så mycket i oss båda: glädje, stolthet, stora rörelser, motivation att utforska ännu mer och att överföra allt detta till ridningen. Vi håller på att bli ett bra team. Jag ser framför oss hur vi rider Working Equitation, tjurfäktningsträning * och beridet bågskytte. Kanske med bara halsring till slut. Vägen dit är mycket tålamod, kärlek, humor och True Connection. Älskar honom!


* Hatar tjurfäktning, men sättet de tränar på och den speciella blodslinjen beundrar jag.

51 visningar
sidhuvud_gra4070_edited.jpg
Black on Transparent.png
bottom of page